ΛΑΒΡΑΚΙ

Dicentrarchus labrax

Καλλιεργείται με φροντίδα, αλιεύεται με σεβασμό στο περιβάλλον

Το λαβράκι (επιστημονική ονομασία: Dicentrarchus labrax) είναι ψάρι της οικογένειας των Μορονίδων, που απαντάται στη Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Το λαβράκι μαζί με την τσιπούρα, από πλευράς διατροφικής αξίας, ανήκουν στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3.[1] Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Το λαβράκι έχει σύνηθες μήκος 40 με 65 εκατοστά και βάρος 300 γραμμάρια με 7 κιλά, ενώ μπορεί να φτάσει σε μήκος το ένα μέτρο και βάρος τα 15 κιλά. Έχει καταγραφεί ότι μπορεί να ζήσει μέχρι 15 χρόνια. Το σώμα του είναι επιμήκες. Το όνομα δικέντραρχος έχει να κάνει με την παρουσία στο σώμα του δύο ραχιαίων πτερυγίων: το πρόσθιο τριγωνικό και το οπίσθιο τραπεζοειδές. Έχει ασημί χρώμα, ενώ τα μικρά ιχθύδια φέρουν μαύρα στίγματα σε πλάτη και πλευρά. Το ασημί είναι λίγο πιο σκούρο στη ράχη και πιο ανοικτό στην κοιλιά (φαινόμενο της αντισκίασης).

 

Περιγραφή Συσκευασία
Λαβράκι Α’ (200-300) 10Κ * 6K
Λαβράκι Α’ (300-400) 10Κ * 6K
Λαβράκι G’ (400-600) 10Κ * 6K
Λαβράκι 2G’ (600-800) 10Κ * 6K
Λαβράκι 3G’ (800-1000 ) 10Κ * 6K
Λαβράκι 4G (1000-1250) 10Κ * 6K
Λαβράκι 4G (1250-1500) 10Κ * 6K
Λαβράκι 5G (1500-2000) 10Κ * 6K
Λαβράκι 6G’ (2000-2500) 10Κ * 6K
Λαβράκι 8G’ (2500-3000) 10Κ * 6K
Λαβράκι 8G’ (3000-3500) 10Κ * 6K

Επικοινωνήστε μαζί μας
για πληροφορίες και προσφορά